Voor 16.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden
Dit zijn de 5 beste brouwerijen van Nederland

01 / Feb / 2021

Dit zijn de 5 beste brouwerijen van Nederland

Momenteel zijn er 820 brouwerijen in Nederland. Zie jij door de bomen het bos niet meer? Wij selecteerden de beste 5 brouwerijen van Nederland!

Momenteel zijn er 820 brouwerijen in Nederland. Zie jij door de bomen het bos niet meer? Wij selecteerden de beste 5 brouwerijen van Nederland!

 

1. Moersleutel Craft Brewery – Alkmaar

De winnaar! Opgericht in 2016 door vier broers. De Moersleutel maakt bieren met hoge kwaliteit en te gekke smaken. Ze maken bieren niet persé voor het grote publiek, maar gewoon omdat ze ze zelf lekker vinden.

Hun bieren zijn 'in your face'. Compromisloos, complex en toch in balans. Als klap op de vuurpijl zijn ze meestal lekker vol en zacht van structuur. Echte beer engineers deze broers. Waarom? Vanwege de lekkere bieren en  omdat de broers een technische achtergrond hebben. Leuke bijkomstigheid: ze ontwerpen en bouwen machines voor kleine brouwerijen om hun productie op te schalen.

 

2. Kloosterbrouwerij Haagsche Broeder – Den Haag

Tien jaar geleden begonnen de broeders in hun klooster aan de Oude Molstraat met bierbrouwen. Het Willibrordushuis is een uniek stukje Den Haag: een klooster, midden in het oude stadscentrum, waar broeders een leven leiden van gebed en broederlijkheid. Deze Haagsche Broeders vinden ze tijd en rust nemen om aandacht te schenken wat ze echt van belang vinden echt belangrijk. Die ervaring vind je terug in het brouwproces en bij het drinken van het bier. Even ontsnappen uit de vluchtigheid van alledag.

 

3. Brouwerij Frontaal – Breda

Brouwerij Frontaal is ontstaan in 2015 na een jarenlange zoektocht naar de verschillende smaken & aroma's in al bestaande bieren. Frontaal staat voor innovatie, balans, creativiteit en transparantie. Ze brouwen bier volgens de slogan "Beer for Thought". Hiermee doelen ze op het creëren van smaken, kleuren en geuren in het bier, wat de drinker aanzet tot denken waar dit door ontstaan is.  Ook het brouwcafé is zeker een bezoek waard. Als het weer mag….

 

4. De Gulzige Gans – Coevorden

In één van de kleinste brouwerijen van Nederland brouwt Bert Calkhoven zijn bier. De brouwerij is gevestigd binnen de stadsgrachten van de vestingstad Coevorden, vroeger ook bekend als 'ganzenstad' door zijn bloeiende handel in ganzen. De brouwerij dankt hieraan dan ook zijn naam.

De brouwerij is zoals zoveel brouwerijen voortgekomen uit de liefhebberij voor speciaalbier. In 1994 werd begonnen met het zelf brouwen. Eerst in de keuken en daarna in een eigen ruimte in de kelder en tenslotte in de tot brouwerij omgebouwde schuur. Niet alleen het pand maar ook de brouwinstallatie, de koeler en de vergistingsruimte zijn door Bert zelf gebouwd. Inmiddels een aantal mooie bieren met cartoonachtig etiket. Zeker de moeite waard om te proberen!

 

5. Brouwerij Halve Tamme - Zevenbergen

Brouwerij Halve Tamme is een Brabantse tweemans nano-brouwerij gespecialiseerd in het brouwen van ambachtelijk speciaalbier. Twee vrienden, wiens vriendschap teruggaat tot de peuterspeelzaal hebben in de loop der jaren een passie ontwikkeld voor speciaalbier. Begin 2015 is besloten om naast het consumeren van bier het ook te gaan produceren. De mate waarin deze hobby in relatief korte tijd uit de hand gelopen is hadden de brouwers niet kunnen voorzien, en genieten daar met volle teugen van.  Met originele recepten en zoveel mogelijk ingrediënten uit eigen regio brouwen zij in eigen beheer interessante, smaakvolle en uitdagende bieren.

 

(bron: Untappd)

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »