Voor 16.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden
De 5 raarste bieren op aarde?

07 / Jan / 2021

De 5 raarste bieren op aarde?

Er wordt volop geëxperimenteerd met gekke ingrediënten in bier. Wat dacht je van deze 5 bieren?

Er wordt volop geëxperimenteerd met gekke ingrediënten in bier. Wat dacht je van deze 5 bieren?

Odius Ale – 40FT Brewery

Gist vind je overal, maar de schrijfstoel van Roald Dahl is een wel heel vreemde plek om gist te verzamelen! 40FT Brewery gebruikt gist uit de stoel van de auteur om hun Odius Ale te maken. Nu maar hopen dat het bier niet naar oude man of boeken smaakt…

Celeste Jewel - Dogfisch Head

Heb je ooit een hemelse smaak in je mond gehad? Nu kan dat letterlijk met het Celeste Jewel bier van Dogfish Head. Om dit ruime bier te maken, namen de brouwers maanmeteorieten, verpletterden ze en dompelden de meteorieten in het bier als thee. Niet te veel drinken anders krijg je een k(r)ater!

Oyster Stout – Porterhouse Brewing Co.

Misschien klinkt dit niet het lekkerst. Bij Porterhouse Brewing Co. maken ze bier van rauwe oesters. Deze doen ze rechtstreeks in het vergistingsvat om deze populaire Ierse oesterstout te maken - en het is heerlijk! De oesters geven een subtiele zoutzoete smaak. Lust je graag een biertje? Met deze oesters is het bier zeker lustopwekkend!

Big Ass Money Stout – Evli Twin

Evil Twin en de populaire Noorse brouwerij Lervig Aktiebryggeri hebben zich ingeleefd in het studentenleven! Een bevroren Hawaiiaanse pizza en geld waren de ingrediënten voor dit bier (ze gebruiken echte Noorse bankbiljetten). Een het is ook een goed bier om dronken te worden. Het alcoholpercentage is namelijk 17 procent. En lekker! Uniek, complex, krachtig met smaken van koffie en vanille, stroperig van textuur.

Pisner – Nørrebro Bryghus

Heb je in 2015 het muziekfestival Roskilde in Denemarken bijgewoond? Dan werd je plas waarschijnlijk gebruikt om bier van te maken. De plas van het festival werden verzameld en gebruikt om gerst te bemesten die vervolgens werd geoogst en omgezet in Pisner. 's Werelds eerste bier gemaakt met menselijke plas! Proost!

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »